ESG krav og ESG rapportering

Bliver du mødt af ESG krav, og har du brug for hjælp til ESG rapportering?

Få hjælp til ESG krav og ESG rapportering her

Oplever du også, at dine kunder og andre interessenter stiller krav om ESG-rapportering? Du har måske skulle besvare spørgeskemaer om ESG?

I mange tilfælde stiller de store virksomheder krav til de små og mellemstore virksomheder om, at de skal kunne dokumentere, hvordan de arbejder med ESG. Det skyldes, at de store virksomheder selv skal leve op til ESG krav.

Hvis du synes, at de mange ESG krav er svære at finde rundt i og leve op til, vil vi gerne hjælpe dig.

Vi tilbyder rådgivning om ESG, ESG-rapportering og bæredygtighedsstrategier til SMV’er til en pris, der ikke vælter budgettet.

John Mandrup
John Mandrup

“Vi vil gerne hjælpe med at gøre ESG-krav lette at forstå og enkle at arbejde med. ESG skal skabe værdi i stedet for forvirring.”

Partner, adm. direktør og chefkonsulent

Dit udbytte ved at arbejde med ESG og bæredygtighed

Miljøledelse iso 14001

Fremstå mere attraktiv i kampen om kunderne

En fordel ved at kunne dokumentere, hvordan du arbejder med ESG er, at du kommer foran i køen, når dine kunder skal vælge leverandør.

Forøg dine chancer for at vinde offentlige udbud

I offentlige udbud er det ofte et krav, at der er dokumentation for, hvilken påvirkning virksomheden har på miljøet. Du vil stå stærkere, når du kæmper om at vinde offentlige udbudsopgaver.

Værdifuld indsigt i de bæredygtige potentialer

Når du investerer i ESG-rådgivning og ESG-rapportering får du værdifuld indsigt i din virksomheds potentialer for at anvende mere bæredygtige metoder. Måske gør I allerede en masse gode ting, som I ikke er bevidste om, før I ser tallene sort på hvidt.

Du viser, at du sætter handling bag ordene

En bæredygtighedsstrategi og en ESG-rapport kan synliggøre, at du sætter handling bag dine mål om en mere bæredygtig fremtid.

Bedre omdømme hos flere interessenter

Med fokus på ESG og arbejde med bæredygtighed vil du skabe et godt omdømme for din virksomhed. Du vil fremstå stærkere hos kunder, investorer og kommende medarbejdere, der prioriterer mere bæredygtige løsninger og vilje.

Værdiskabende ESG-rådgivning og ESG-rapportering

For at kunne hjælpe dig med at imødekomme ESG-krav har vi indgået et samarbejde med virksomheder, der har netop det formål. De arbejder med dataopsamling, ESG-rapportering og bæredygtighed.

Du kan se en oversigt over de dygtige ESG-rådgivere som vi samarbejder med her.

FAQ

Få nemt og hurtigt svar på hyppigt stillede spørgsmål indenfor ESG og bæredygtighed.

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål eller har du brug for hjælp, er vi altid klar til at hjælpe dig.

Kontakt
Åbningstider:
Man-tor: 08:00 - 16:00
Fre: 08:00 - 15:30

ESG står for: Environment, Social og Governance, der samlet beskriver virksomhedens præstationer indenfor miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige områder.

ESG er en ikke-finansiel rapportering, som EU via CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) stiller krav til store børsnoterede virksomheder at rapportere på. Hvis du som en mindre virksomhed er leverandør til et større virksomhed som skal indrapportere til EU, kan du indirekte være underlagt ESG-krav.

  • ISO 14001-standarden handler om miljøet, ligesom “E’et” i ESG, som står for ‘Environment’ på engelsk, eller ‘miljø’ på dansk.
  • ISO 45001-standarden handler om arbejdsmiljø og det handler S’et i ESG også om. S’et står på engelsk for Social, som handler om det sociale ansvar en virksomhed har ift. f.eks. arbejdsforhold, diversitet og inklusion.
  • ISO 9001-standarden handler om kvalitetsledelse. Det hænger sammen med G’et i ESG, som på engelsk står for Governance. Det kan oversættes til styring og ledelse af virksomheden.

    Tilsammen kan de tre ISO-standarder hjælpe dig med opfylde nogle af kravene som dine kunder stiller dig, når du skal dokumentere hvad du gør ift. ESG.
    Kravene i ESG er mange, og vi vil gerne hjælpe dig med at få overblikket, så du ikke bliver alt for overvældet næste gang dine kunder sender lange spørgeskemaer til dig.

Bæredygtig udvikling bygger på en proces, der kræver dialog, samarbejde og handling fra alle parter, både i lokalsamfund og på verdensplan. FN har fastsat 17 verdensmål, der skaber en fælles ramme og retning for en mere bæredygtig verden i 2030.

En ESG-rapport er et dokument, der beskriver en virksomheds præstationer inden for miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige (Environmental, Social, and Governance) aspekter. Denne type rapportering hjælper interessenter, herunder investorer, kunder og regulatoriske organer, med at forstå, hvordan en virksomhed håndterer de risici og muligheder, der er forbundet med bæredygtighedsaspekter. ESG-rapporter er blevet en afgørende del af virksomhedsrapporteringen, da de fremmer gennemsigtighed og kan påvirke en virksomheds omdømme og finansielle resultater.

Cirkulær økonomi er en økonomisk model designet til at minimere spild og maksimere genbrugen af ressourcer. I modsætning til den traditionelle, lineære økonomimodel, hvor produkter bliver til affald efter brug, søger den cirkulære økonomi at skabe lukkede systemer, hvor materialer og produkter genanvendes, repareres og genbruges kontinuerligt. Dette bidrager til at reducere miljøbelastningen og fremme en mere bæredygtig brug af naturlige ressourcer.

Livscyklusperspektivet er en tilgang, der vurderer de miljømæssige påvirkninger af et produkt eller en tjeneste gennem hele dets livscyklus, fra råvareudvinding og fremstilling til brug og endelig bortskaffelse. Dette perspektiv hjælper med at identificere muligheder for at forbedre produkters miljøpræstationer på forskellige stadier af deres liv og understøtter beslutningstagere i at vælge de mest bæredygtige løsninger.

Prisen på rådgivning ifm. ESG afhænger af din virksomheds struktur, procedurer og lignende. Du er velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvilken løsning og pris, vi kan tilbyde dig.

Ring til os på +45 46 76 71 11

Life Cycle Analysis (LCA) er en metodisk tilgang til at vurdere de miljømæssige aspekter og potentielle påvirkninger forbundet med et produkt, proces eller en tjeneste gennem hele dets livscyklus. LCA indsamler og evaluerer kvantitative data om input (som energi og råmaterialer) og output (som emissioner og affald), hvilket giver en omfattende oversigt over produktets samlede miljøpåvirkning.

En væsentlighedsanalyse er en proces, der bruges af organisationer til at identificere og prioritere de mest relevante og betydningsfulde ESG-faktorer, der påvirker dem og deres interessenter. Gennem analyse af data, stakeholder-feedback og branchetendenser kan organisationer bestemme hvilke ESG-emner der er mest kritiske og dermed sikre, at deres rapportering og indsats fokuserer på de områder, der skaber mest værdi og risikostyring.

En dobbelt væsentlighedsanalyse er en udvidet form for væsentlighedsanalyse, der bruges inden for rammerne af ESG (Environmental, Social, and Governance) rapportering og bæredygtighedsrapportering. Mens en traditionel væsentlighedsanalyse fokuserer på at identificere og prioritere de ESG-emner, der er mest relevante for en organisation og dens interessenter, tager en dobbelt væsentlighedsanalyse dette et skridt videre ved at vurdere både: Påvirkningen af interessenter og Påvirkningen af organisationens succes.