Lekon Mobil logo

8 uundværlige råd mod feriestress

Det er tid til ferie! Måske starter din ferie inden længe, måske er den allerede startet. Få vores stresscoachs otte bedste råd mod en ferie med ro i både mave og sind. 

Pst! Du kan stadig nå at gøre brug at vores sommerkampagne! Læs mere nederst i artiklen. 


 

1. Planlæg dig til ro i maven

Inden ferien bør du danne dig et overblik over dine opgaver. Er der flere, end du kan nå at færdiggøre? Lav en knivskarp prioriteringsliste og udsæt de opgaver, som kan vente, til efter ferien.
Kom du for sent i gang med at planlægge dig ud af bunken af opgaver? Acceptér at tiden er knap, og at du ikke når det hele. Når du vender tilbage efter sommerferien, er det en god idé at forberede dig på den næste ferie. Så kan du holde ferie med ro i maven.

 

2. Læg mobilen væk

Vi støder ofte på netop dette råd, som på forunderlig vis altid er formuleret i imperativ: gør det så!
Men hvorfor gør vi det så ikke? Hvilket behov får du dækket ved jævnligt at tjekke LinkedIn, Facebook, Instagram, mails og alle de andre ”sociale medier”?
Hvorfor havnede du her i min artikel?
Det er paradoksalt at poste en digital artikel, som beder dig mindske tiden foran skærmen(e) – måske er det urealistisk at lukke helt ned for de digitale medier. Jeg anbefaler, at I i forbindelse med ferien laver en aftale i familien: hvornår er det o.k. at sidde foran henholdsvis den lille, mellemstore og store skærm?

 

3. Ingen er uundværlig

Av, hva'?

Se positivt på dette faktum: dine kolleger og medarbejdere er helt sikkert dygtige og ansvarlige, og de kan altså sagtens klare sig uden dig i tre-fire uger. Så hold ferie. Tag en mental pause og kom tilbage med fornyet energi, kreativitet og gåpåmod.
Bekymrer du dig for meget, og kan du ikke slippe tankerne om arbejde? Husk nu at 80% af det, vi bekymrer os om, aldrig bliver til noget – og skulle dit indre skrækscenarie blive en realitet, ja så gavner bekymringen alligevel ikke...

 

4. Afsæt tid til afslapning

Vores forventninger til ferien lyder ofte, at vi skal slappe af, lade tankerne holde fri og lade mentalt op. Men måske mærker du alligevel uro og rastløshed? Må du frustreret erkende, at du ikke kan slappe af?
Det kan være kroppens måde at fortælle dig på, at du har været for presset. Vær tålmodig og forsøg at nyd roen og friheden til at lave det, der falder dig ind. Men husk kroppens signaler så ikke du kører videre på samme spor efter ferien.

 

5. Livs- og arbejdsrelateret stress kan ramme hårdere efter ferien

Nej, en stresstilstand kan ikke klares med en ferie. Det er noget, vi bilder os ind.

Måske kommer krop og sind ned i gear, men stressfaktorerne venter på den anden side, hvis ikke du tager hånd om dem. Faktisk kan presset ramme endnu hårdere efter ferien, fordi dit mentale aktivitetsniveau har været lavt i løbet af ferien. Pludselig kan alt virke uoverskueligt.
Det er der heldigvis råd for! Tag hånd om dine stressfaktorer: planlæg, forebyg og sig fra – på den private såvel som den arbejdsmæssige front.

 

6. Forventningsafstem

Afstem forventningerne med dem, du skal holde ferie med, inden ferien starter. Hvad har I hver især lyst til og brug for? Måske vandrer I fra museum til museum, imens du i virkeligheden har brug for mental og fysisk ro på en liggestol? Lad både voksne og børn tage del i forventningsafstemningen. I det hele taget er fokus på individuelle forventninger en forudsætning for succes - både i private og arbejdsrelaterede sammenhænge, så det er værd at sigte efter at blive lokal mester i forventningsafstemning.

 

7. & 8. råd

Jamen ferien starter jo nu?!
Du nåede det ikke. Der var opgaver, der kunne have ventet til efter ferien, men du fik ikke prioriteret hårdt nok og udførte dem med det samme, og nu kan du ikke nå det syvende og ottende råd!
Det var ærgerligt, men det leder dig videre til en anden vigtig øvelse: nemlig at sige PYT!
At sige pyt og vide med dig selv, at du gjorde det bedste, du kunne. At både du og dine omgivelser kan klare jer uden råd nummer syv og otte. Og at du nu har en go' håndfuld konkrete råd til, hvordan du fremover sikrer dig mod feriestress.

 


 

Sommerkampagne - få en times gratis coaching

I anledning af sommerferien sætter vi fokus på stress og giver dig mulighed for at få
en times gratis coaching hos mig, Mette Frost.

Jeg kan blandt andet hjælpe dig med at:

  • Forebygge stress
  • Få en mindre presset hverdag
  • Rydde op i dit liv – og derved få tid til det væsentlige
  • Opnå en bedre balance mellem arbejds- og privatliv
  • Få mere overskud

 

Er du i tvivl, om du har stress?

Tag en stresstest 

Har du symptomer på stress, er det på tide at gøre noget ved det, før det udvikler sig til alvorlig stress.

 

Stress er en tilstand - den kan ændres.

 

Kontakt mig for at booke din gratis time på tlf. 3121 2966 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 #stress #stresscoaching #feriestress #rådmodstress

Mette Frost

Mette Frost

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

LEDOC SYSTEM

Ledoc er et online system, der skaber overblik over din virksomheds samlede kvalitetsledelse herunder dine dokumenter, medarbejderkompetencer, udstyr, status på opgaver, leverandører m.v.

VÆLG KATEGORI