Lekon Mobil logo

Hvad er APV

APV er en lovpligtig undersøgelse af arbejdspladsens arbejdsvilkår og trivsel. Min. hvert 3. år skal virksomheden undersøge arbejdsmiljøets tilstand, ved at spørge medarbejderne om de oplever problemer med f.eks. den daglige arbejdsplads, samspil med kollegaer, ledere og samarbejdspartnere, arbejdstid og mængde, kemikalier eller maskiner.

 

Undersøgelsen skal være skriftlig, og evt. problemområder, som kan uddrages af APV’en, skal dokumenteres og behandles så problemerne ikke bare fjernes men også forebygges. Formålet med at forebygge at problemerne ikke dukker op igen og tilsvarende problemer på andre områder undgås.

APV’en kan medvirke til at øge medarbejdernes trivsel og derved motivation for arbejdet og arbejdspladsen. Ved at inddrage medarbejderne mest muligt i APV’ens indhold, gennemførelse og efterfølgende opfølgning, øges medarbejdernes interesse og ejerskab betydeligt for arbejdsmiljøet.

 

Medarbejdernes engagement og indflydelse på arbejdsmiljøet vil ofte resultere i bedre trivsel og tilfredshed hos medarbejderne og derved større arbejdsglæde.

Så APV er ikke nødvendigvis bare et lovkrav, der skal opfyldes. Det kan ved lidt ekstra arbejde være et særdeles godt værktøj til udvikling af virksomhedens trivsel og arbejdsglæde - sandsynligvis med forbedret bundlinje som endeligt resultat.

#APV #Arbejdspladsvurdering #medarbejdertrivsel #elektroniskapv

Læs meget mere om vores APV løsning her

Ole Hansen

Ole Hansen

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

LEDOC SYSTEM

Ledoc er et online system, der skaber overblik over din virksomheds samlede kvalitetsledelse herunder dine dokumenter, medarbejderkompetencer, udstyr, status på opgaver, leverandører m.v.

VÆLG KATEGORI