Lekon Mobil logo

Intern audit

Værdiskabende interne audits med fokus på din virksomhed og dit ledelsessystems effektivitet.

Intern audit

Værdiskabende interne audits med fokus på din virksomhed og dit ledelsessystems effektivitet.

INTERN AUDIT AF KLS SYSTEMER OG ISO SYSTEMER

Vil du have det fulde udbytte af den interne audit? Vi udfører mere end 1000 audits årligt, og vi står klar til at udfordre og hjælpe dig


Et af de vigtigste udviklings- og forbedringsværktøjer i et ledelsessystem – uanset, om systemet omfatter kvalitet, miljø eller arbejdsmiljø – er den interne audit/efterprøvning.

 

Værdiskabende audit

Den interne audit bliver ofte gennemført formelt og ikke som en reel og værdiskabende øvelse for virksomheden. Vi ved, at den interne audit kan skabe stor værdi for dig – derfor står vi klar til at gennemføre værdiskabende interne audits, der er tilpasset din virksomhed.

Vi gennemfører typisk intern audit med fokus på:

  • Ledelsessystemets overensstemmelse med krav – både standardernes krav, lov- og myndighedskrav, kunder og andre interessenters krav og virksomhedens egne
  • Graden af ledelsessystemets implementering i virksomheden
  • Kortlægning af udviklings- og forbedringsmuligheder

For ISO-systemer har vi et særligt fokus på virksomhedens risici; hvordan de er beskrevet og håndteret, og hvilket potentiale, der gemmer sig i de risici, virksomheden ser som størst.

 

Måden vi gør det på

Vores interne audits gennemføres altid i en ligefrem, tillidsfuld og uformel tone. Vi har fokus på, at vi befinder os i øjenhøjde med dem, vi auditerer og auditten skal tilføre værdi for både virksomheden, men også den auditerede. Vi har fokus på, at alle parter får det bedste udbytte af en intern audit – og vores omfattende erfaring gør, at vi ved, hvad der er effektivt og hvad der ikke er.

Forskellige ledelsessystemer kræver forskellige audits. Et enkelt KLS-system og et kompliceret ISO-system skal auditeres på forskellig vis. Dog skal den interne audit altid gennemføres med grundighed, professionalisme og med værdiskabelse for øje. Netop derfor tilrettelægger vi intern audit med udgangspunkt i kompleksiteten af din virksomheds ledelsessystem. Det er dét, vi er bedst til.

 

 

Hvorfor intern audit?

• Intern audit er et krav, når man vælger at være ISO-certificeret.
• Intern audit er et arbejdsredskab, der skal hjælpe virksomheden med at bestemme, i hvilket omfang virksomhedens ledelsessystem lever op til krav.
• Intern audit skal undersøge implementeringsgraden af systemet.

 

Formål med intern audit

Det allervigtigste formål med intern audit er at identificere forbedrings- og udviklingsmuligheder på en systematisk måde.

 

Hvad er omfang af intern audit?

Omfanget af intern audit bestemmes af flere forhold:
• Auditprogrammet, der beskriver hvilke områder, der skal auditeres, hvornår, hvordan og af hvem, de skal auditeres
• Kritiske eller særligt risikotunge områder, der med fordel kan granskes af uvildige øjne
• Ledelsessystemets scope – alle processer og forhold, der er omfattet af scope, skal auditeres over en periode på tre år.

 

Hvor ofte skal der gennemføres intern audit?

Audit skal som minimum gennemføres en gang om året for ISO-systemer. Komplekse systemer og systemer, der refererer til flere standarder, kan der være behov for flere audits årligt. For KLS er der ikke krav til hyppigheden, men det anbefales, at der gennemføres intern audit en gang om året.

 

Hvem må gennemføre en intern audit?

Intern audit må kun gennemføres af en uvildig part. Det vil sige, at du ikke selv må auditere egen virksomhed/forretningsområde.
Vi er jeres specialister på området, og vi glæder os til at møde jer i øjenhøjde en gang om året, når den interne audit skal udføres.
Med os som uvildig auditør, får I muligheden for at se jer selv udefra gennem os og dermed blive en bedre virksomhed.

Læs mere om KLS Systemer her 
Læs mere om ISO 9001:2015 her
Læs mere om ISO 14001:2015 her
Læs mere om ISO 45001:2018 her

Kontakt Lekon Rådgivning for at høre mere:
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. | Tel: +45 4676 7111

#klssystemer #kls #internaudit #kravtilkls #ledelsessystemer #ISO9001 #ISO14001 #ISO45001 #ISOsystemer 

© <a title=”Lekon Rådgivning” href=”https://lekon.dk/”>Lekon Rådgivning</a> - <em>Intern audit</em>


Jens Kjærulff

Jens Kjærulff

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

LEDOC SYSTEM

Ledoc er et online system, der skaber overblik over din virksomheds samlede kvalitetsledelse herunder dine dokumenter, medarbejderkompetencer, udstyr, status på opgaver, leverandører m.v.