Kundecases

CL Electric a-s

CL Electric a-s om certificering efter DS 21001:2020

ELFIRMAET CL ELECTRIC A-S IMØDEKOMMER KUNDEKRAV MED EN CERTIFICERING INDEN FOR JERNBANESIKKERHED

Som følge af nye kundekrav blev virksomheden i februar 2021 certificeret efter den danske standard 21001:2020, som omhandler jernbanesikkerhed. Certificeringen var et krav for fortsat at kunne levere ydelser til Banedanmark.

Certificeringen er opnået over en periode med store nedlukninger i samfundet som følge af covid-19. Det har haft indflydelse på processen, hvor de fleste møder er blevet afholdt digitalt. På trods af færre fysiske møder er virksomheden nået i mål med certificeringen uden anmærkninger til deres sikkerhedsledelsessystem.  

ÅRSAG TIL ØNSKET OM CERTIFICERING EFTER DS 21001

Årsagen til CL Electric a-s’ ønske om at blive DS 21001-certificeret skal findes hos deres kunde, Banedanmark. Siden 2020 har leverandører nemlig skullet kunne fremvise et certifikat på deres godkendelse inden for jernbanesikkerhed for at opretholde deres leverandørgodkendelse

Certificeringen har til formål at sikre, at alle leverandører til Banedanmark – og disses ydelser – lever op til det ønskede kvalitetsniveau. Med certificeringen i hus kan CL Electric a-s dermed fortsat servicere f.eks. bomanlæg og lyssignal ved jernbaneoverskæringer. 

 

FORLØBET OP TIL CERTIFICERINGEN

Som følge af covid-19-situationen er certificeringen gennemført næsten udelukkende via online møder. Dette har dog ikke haft betydning for forløbets varighed.
Da CL Electric a-s i forvejen havde kendskab til Ledoc, har overbygningen fra KLS til certificeret ledelsessystem ikke været så omfattende. Virksomheden styrede i forvejen store dele af forretningen via Ledoc; her har de blandt andet sikret, at deadlines for eftersyn af værktøj er blevet overholdt, og at der har været styr på vigtige dokumenter. 

I forbindelse med certificeringen har CL Electric a-s grebet chancen for at kigge deres processer efter i sømmene, og i dag har de f.eks. forbedret overblikket over udstyr ved hjælp af QR-koder som spiller sammen med Ledoc og giver både ledelse og medarbejdere direkte adgang til information om det enkelte stykke udstyr.  

 

“Vi har været fuldt ud tilfredse med forløbet og har fået al den hjælp, vi havde brug for.”
Janne Rosendal, regnskabschef hos CL Electric a-s

 

UDBYTTE VED EN CERTIFICERING INDEN FOR JERNBANESIKKERHED

Udbyttet ved DS 21001-certificeringen har været meget håndgribelig, da virksomheden med certifikatet kan sætte hak ved kundekravet fra Banedanmark og dermed forny deres leverandørgodkendelse. 

I dag skal alle virksomheder, som ønsker at blive godkendt som leverandører til Banedanmark, være certificeret efter DS 21001:2020