Kvalitetsledelsessystem (KLS)

Kom hurtigt i mål med din autorisation med et værdiskabende KLS.

KVALITETSLEDELSESSYSTEM
(KLS)

Vi hjælper dig med at opnå autorisation som VVS-, gas-, kloak- eller elinstallatør. vi er eksperter i enkle kVALITETSLEDELSESSYSTEMER – og ansøgningen om godkendelse (tredjepartskontrol) klarer vi også for dig!

Vi har implementeret mere end 1.500 kvalitetsledelsessystemer landet over, og vi har Danmarks bedste løsning til både papirløse, digitale KLS’er og de mere traditionelle papirsystemer.

– og så har vi nogle af landets gladeste kunder!

John Mandrup

John Mandrup

Partner, adm. direktør og chefkonsulent

Indhold

Vi klarer arbejdet for dig

Du får mere tid til din forretning

du er altid opdateret på loven

HVAD ER ET KLS?

Et kvalitetsledelsessystem (KLS) er et system, som har til formål at sikre, at installationer inden for områderne el, vand og afløb, gas og kloak udføres og serviceres korrekt, så de lever op til den gældende lovgivning på området. Et KLS skal beskrive virksomheden og skal blandt andet indeholde dokumentation for slutkontrol, tilsyn, ledelsens evaluering og forbedringsaktiviteter.

I Danmark er der krav om at virksomheder skal implementere et KLS for at opnå autorisation som enten kloak-, el– eller vvs-installatør. Systemet skal godkendes af en kontrolinstans, inden virksomheden kan søge om autorisation hos Sikkerhedsstyrelsen.

DIT UDBYTTE VED ET KLS FRA LEKON

Kvalificeret hjælp til dit kls

Så slipper du for at skulle sætte dig ind i opbygning af systemet og finde alternative - og ofte mere tidskrævende - løsninger

Et enkelt og værdiskabende system

Du får et system, der er så enkelt som muligt, og som er tilpasset arbejdsgangene i netop din virksomhed

En systematisk og effektiv virksomhed

Forestil dig, at alle medarbejdere ved, hvad de skal, og hvordan de skal gøre det. Det kan blive virkelighed med det rette KLS.

Mulighed for at lære af eventuelle fejl

Vores digitale løsning gør det let som en leg at registrere en fejl, så den ikke gentages og koster dig unødige ressourcer

et stærkt fundament

Med vores KLS er du sikret autorisation - og hvis du en dag ønsker at blive ISO-certificeret, kan vi hurtigt opgradere systemet

SÅDAN IMPLEMENTERER VI
KVALITETSLEDELSESSYSTEMET I DIN VIRKSOMHED

Implementeringsforløbet afhænger af din virksomhed og jeres ønsker. Forløbet vil ofte se sådan ud:

iso 45001

1. Kortlægning af din virksomhed

Indhentning af data, arbejdsgange, adfærd og lign.

2. Udarbejdelse af systemdokumenter

KLS-håndbog og procedurer

3. ansøgning om godkendelse

Vi hjælper med ansøgning om tredjepartskontrol og autorisation

4. systemimplementering

Vi gennemgår systemet med dig og giver gode råd til implementering af KLS’et i virksomheden og hos eventuelle medarbejdere

5. Audit af kls

Vi auditerer systemet og udarbejder en KLS-auditrapport samt oplæg til ledelsens evaluering

FAQ

Få nemt og hurtigt svar på hyppigt stillede spørgsmål vedrørende KLS og autorisation.

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål eller har du brug for hjælp, er vi altid klar til at hjælpe dig.

Kontakt

Åbningstider:
Man-tor: 08:00 - 16:00
Fre: 08:00 - 15:30

Vi ønsker at hjælpe dig med at komme uoverskuelige, støvede mapper til livs. Derfor har vi udviklet et stykke software ved navn Ledoc System; det ideelle redskab til daglig styring af dit KLS

Med ledoc får du mulighed for at registrere værktøj og udstyr, læse og godkende dokumenter, foretage eftersyn og meget mere – direkte fra din computer, tablet eller telefon. 

Det er nemt, og samtidig er du sikret, at vigtige oplysninger registreres, så dit KLS vedligeholdes.

Et KLS er groft sagt en “light-udgave” af et kvalitetsledelsessystem, som lever op til kravene i den internationale standard, ISO 9001. Hvis din virksomhed ønsker at blive ISO-certificeret, skal KLS’et opgraderes, så det rummer de elementer, ISO-standarden stiller krav til. Her er primært tale om dokumentation af forskellig art. 

Når du vælger vores KLS-løsning, kan systemet nemt og hurtigt overbygges til at efterleve kravene til ISO 9001:2015. Faktisk opfylder de fleste danske virksomheder allerede langt de fleste af kravene til ISO 9001, da standarden i bund og grund blot handler om at have styr på sin forretning. 

Mange virksomheder har allerede valgt denne løsning og har på den måde opnået den internationalt anerkendte ISO 9001-certificering.

Du kan læse mere om vores ISO 9001:2015 kvalitetsledelsessystemer HER.

KLS’et kan nemt udvides, så det efterlever kravene til andre autorisationsområder og brancher, for eksempel:

Flere af ovenstående udvidelser kræver også, at systemet udvides til at efterleve ISO 9001:2015 standardens krav.

Vi gennemfører en intern audit af KLS’et med det formål at sikre, at systemet er implementeret korrekt. Under en intern audit gennemgår vi systemet for at kontrollere, at der er overensstemmelse mellem system og adfærd, og at de registreringer, der er nødvendige for at kunne opnå og bibeholde autorisation