Nyheder

ISO 45001 - En ny standard ser dagens lys

ISO 45001 blev udgivet i marts 2018, og virksomheder, der fortsat ønsker at have et akkrediteret arbejdsmiljøledelsessystem, skal konvertere fra OHSAS 18001 til ISO 45001 senest marts 2021.

På vej til noget nyt

Hos Lekon Rådgivning ved vi, at det kræver tid og ressourcer at konvertere til en ny standard. Særligt, hvis det skal være en værdiskabende proces. Derfor anbefaler vi, at virksomheder med arbejdsmiljøledelsessystemer efter OHSAS 18001 gør sig overvejelser om, hvordan deres overgang til en ny standard bedst kan gennemføres. Vi tager gerne en uforpligtende snak om, hvordan vi hjælper gamle og nye kunder videre, så de bliver konverteringsparate.

 

Værdien af et arbejdsmiljøledelsessystem

ISO 45001 omhandler arbejdsmiljøledelse og er den første af sin art i ISO-regi. Omdrejningspunktet for standarden er at reducere fysiske og psykiske belastninger ved at give en række universelle retningslinjer for, hvorledes virksomheder målrettet nedbringer deres arbejdsmiljømæssige risici. Virksomheder, der vælger at implementere et arbejdsmiljøledelsessystem, vælger samtidigt at arbejde målrettet med et system, der hjælper til at skabe en sikker og sund arbejdsplads ved at forebygge arbejdsrelaterede skader – ofte med effektive og glade medarbejdere til følge.

I tillæg til dette er naturligvis muligheden for at få en Kronesmiley og at blive registreret hos Arbejdstilsynet med Kronesmileyen. Arbejdstilsynet kvitterer ved at have tillid til, at virksomheden har styr på arbejdsmiljøet og kommer derfor i udgangspunktet ikke på tilsynsbesøg.

Læs mere om ISO 45001 HER

Er dette relevant for dine venner eller kolleger?
Del denne side direkte på de sociale medier via nedenstående knapper: