Kundecases

Lysiplex

Lysiplex om udbyttet ved en ISO 9001-certificering

LYSIPLEX ER EN SKILTEVIRKSOMHED, SOM MED ISO 9001:2015 ER BLEVET EN DEL AF SUPERLIGAEN

Med en ISO-certificering har virksomheden styrket sin konkurrenceevne og kabret nogle af Nordens største kunder.  

Lysiplex A/S er et af Danmarks største skiltevirksomheder. Virksomheden producerer, monterer og servicerer skilte i både Danmark og udlandet. Lysiplex beskæftiger i dag 35 medarbejdere og har hovedkontor og produktion i Brøndby.

ÅRSAG TIL ØNSKET OM CERTIFICERING

– Lysiplex blev ISO 9001-certificeret i 2015. Vi valgte at blive certificeret, fordi det blev tydeligt for os, at en certificering inden for kvalitetsledelse var nødvendig, hvis vi ville følge med markedets udvikling og fortsat være i stand til at imødekomme kundernes behov.

De større kunder begyndte én efter én at stille krav til en ISO-certificering hos deres leverandører. Det mærkede vi blandt andet i forbindelse med udbudsrunder, hvor vi blev rangeret lavere end certificerede konkurrenter, og i sidste ende valgt fra, fordi vi ikke var certificeret.

 

UDBYTTE VED ISO 9001-CERTIFICERING

– Virksomhedscertificeringen er et krav for overhovedet at kunne byde på opgaver hos de største af vores kunder, som vi altså ikke ville have i dag, hvis ikke vi var blevet certificeret.

Ligeledes oplever vi, at vi på grund af certificeringen rates højt i udbudsrunder, fordi kunden er garanteret, at vi har styr på vores forretning og kan levere et produkt af høj kvalitet.

Internt har certificeringen givet os mulighed for at lære vores forretning bedre at kende, idet vi løbende vurderer og tilretter de interne processer. Det at blive bevidst om egne svagheder er blevet vores største styrke, fordi det bevirker, at vi hele tiden udvikler os.

Vores kvalitetsledelsessystem har desuden vist sig at være et glimrende internt kommunikationsmiddel, fordi alle medarbejdere forholder sig til den måde, virksomheden beskriver sine værdier og processer på. På den måde oplever vi i virksomheden en gennemgående forståelse for, hvad Lysiplex står for, og hvordan vi arbejder.

 

”Nogle af de kunder, vi har i dag, ville vi aldrig have fået mulighed for at levere skilte til, hvis ikke vi var ISO-certificeret”

– Bo Dollerup, adm. direktør