Nyheder

Travlhed er ikke en undskyldning for den manglende gode kvalitet

Byggebranchen er præget af stor travlhed, og det er ikke usædvanligt, at man bliver afvist ved døren, når man skal have lavet en opgave. Det i sig selv er en negativ oplevelse, men den kan ikke måle sig med oplevelsen af at have fået dårlig kvalitet eller dårlig behandling.

Travlhed må aldrig blive en undskyldning for den manglende gode kvalitet

Opgaverne vælter ind, og det er svært at få kvalificeret arbejdskraft og dermed tid til at indfri kundernes forventninger. Opsvinget og den store efterspørgsel gør det svært for virksomhederne at passe selv de faste kunder, hvilket er en farlig udfordring. Alle ved, at det er de faste kunder, vi skal leve af i de hårde tider, og det er her, man skal passe på. Virksomhederne skal finde en fornuftig balance mellem at presse opgaverne igennem i en i forvejen spændt hverdag og aldrig gå på kompromis med den gode kvalitet, som vores kunder har krav på.

Mennesker har en tendens til at huske den dårlige oplevelse, da den ofte er forbundet med en stærk følelse. Stærke følelser lagres i hukommelsen og kan blive afgørende for vores fremtidige valg eller fravalg. Det er vigtigt, at vi holder fast i at fokusere på at levere ”den gode kvalitet” – altså at vi indfrier kundernes forventninger og skaber den ”gode følelse” i mødet med os. Udviser vi ikke dette fokus, er vi allerede på en glidebane – hvor regningen kommer senere.

 

Husk dit kvalitetsledelsessystem – eller kom i gang med det

Jeg vil selvfølgelig slå et slag for det effektive og velimplementerede kvalitetsledelsessystem. Hele formålet er at sikre den gode kvalitet – altså at indfri kundernes forventninger – at skabe gode følelser og oplevelser med jer som leverandør og dermed stå stærkt overfor kunden – også i fremtiden.

 

Keep up the good quality work!

Jens Kjærulff, Innovationschef og medejer af Lekon Rådgivning ApS, har været med til at udvikle Ledoc System som er et online ledelsessystem du kan bruge til at dokumentere din kvalitetsledelse. Ledoc System kan blandt meget andet hjælpe dig med at holde overblik over dit udstyr og dine medarbejderes kompetencer.

Læs meget mere om Ledoc System her eller kontakt os på lekon@lekon.dk

Er dette relevant for dine venner eller kolleger?
Del denne side direkte på de sociale medier via nedenstående knapper: